DEH

DEH

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μελέτη για τις... παρενέργειες της ΔΕΗ


Την πρώτη ολοκληρωμένη απόπειρα να «ακτινογραφηθεί» ο πληθυσμός του Νομού Κοζάνης και να εκτιμηθεί η επίπτωση που έχει στην υγεία του η δραστηριότητα της ΔΕΗ, αποτελεί η επιδημιολογική μελέτη που ξεκινά επίσημα στον νομό, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Κοζάνης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πέρα από την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, η «βαριά» βιομηχανική δραστηριότητα στην «ενεργειακή καρδιά» της χώρας, με τη λειτουργία σταθμών ηλεκτροπαραγωγής και την εξόρυξη λιγνίτη από τα ορυχεία, πιθανολογείται ότι προκαλεί και αυξημένους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί, αλλά με βάση εκτιμήσεις των τοπικών υπηρεσιών υγείας, στον πληθυσμό του νομού παρατηρείται αυξημένη επίπτωση και επιπολασμός διάφορων μορφών καρκίνων, καρδιαγγειακών νοσημάτων και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Στόχοι της μελέτης είναι να εκτιμηθεί το επίπεδο υγείας του πληθυσμού των περιοχών αυτών.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: