DEH

DEH

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΙΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΗΓΕΤΕΣ-ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ


Άρθρο του Μιχ.Ραμπίδη Μέλους Δ.Σ./ΓΣΕΕ

Μπορεί η κ Μέρκελ, ο κ Σαρκοζί και ο κ Ομπάμα να έμεινα ικανοποιημένοι και να εκθείασαν τα μέτρα ο καθένας με το δικό του λογότυπο για τον κ Γ. Παπανδρέου (άρπαξε τον ταύρο από τα κέρατα, έκανε αυτό που του ζήτησε η Ευρώπη, ζήτω το Ελληνικό ‘φιλότιμο) όμως το συμπέρασμα βγήκε από τον αρχαιότερο κ Μπιλ Κλίντον συνοψίζοντας ότι η Ελληνική κυβέρνηση κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.
Σε αντίθεση με τους ηγέτες και την κυβέρνηση, η κοινωνία μας είναι οργισμένη, οι πολίτες αγανακτισμένοι και απαισιόδοξοι, Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ‘δήθεν’ αντιδρούν αλλά ψηφίζουν ανεπιφύλακτα, η αντιπολίτευση είναι αλλού, ενώ ένα κομμάτι της αποζητά κομματικά οφέλη.
Εξοργισμένοι και φοβισμένοι για το τι μπορεί να επακολουθήσει ακόμη απ΄αυτή την κυβέρνηση, όλοι οι μισθοσυντήρητοι, οι μικρομεσαίοι και 2 εκατ. φτωχοί διαπιστώνουν ότι στερεύουν οικονομικά, είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, έκλεισαν ή κλείνουν τις μικρο επιχειρήσεις τους και ξαναπληρώνουν μόνο τα ίδια κορόιδα, αντιστέκονται , φωνάζοντας την αντίθεσή τους σε ώτα μη ακουόντων.
Με αγωνία όμως και παθιασμένα στηρίζουν την κυβέρνηση και εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους στον Γ.Α. Παπανδρέου οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι λεγόμενοι ΄νταβατζίδες’ και τα πιστά παπαγαλάκια τους και γενικά όλοι οι μεγάλοι ‘ κλέφτες’ (οι μικροί είναι φυλακή) που διαχρονικά λυμαίνονται την Ελληνική οικονομία. Γιατί γνωρίζουν καλά ότι αν ο σημερινός πρωθυπουργός δεν τα καταφέρει και μη υπάρχουσας εναλλακτικής λύσης, μπορεί να πάμε σε κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης με έναν διορισμένο πρωθυπουργό, που όμως δεν θα έχει το άγχος της επανεκλογής, άρα δεν θα εκβιάζεται. Και τότε ίσως και οι λεγόμενες αγορές παραδεχθούν ότι η Ελλάδα δεν διαφέρει από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αφού το συνολικό χρέος της ανέρχεται στο 179%του ΑΕΠ έναντι 175% του μέσου όρου των χωρών φορές περισσότερο. Στο ίδιο διάστημα τα κέρδη των επιχειρήσεων από 575 εκατ. Ε εκτοξεύθηκαν στα 16 δις Ε δηλ. 28 φορές περισσότερα (ICAP). Mε 300 δις Ε χρέος και εκτιμώμενο επιτόκιο 5,5% θέλουμε 15 δις Ε ετησίως για τόκους, άρα 6,5% αύξηση του ΑΕΠ για να μην επιδεινώνεται η σχέση χρέους προς ΑΕΠ (ΤΕΕ).
Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά βγαίνουν και φανερά κερδισμένοι και μόνο οι μικρομεσαίοι, οι φτωχοί και οι άνεργοι πρέπει να τραβήξουν το κάρο από τη βαθιά χαράδρα που άλλοι το έριξαν. Είναι βέβαιο πως από μια βαθιά χαράδρα, ένα μεγάλο κάρο, μέσα σε πολύ λάσπη δεν θα μπορέσουμε να το τραβήξουμε, αντίθετα είναι πολύ πιθανό να μας συμπαρασύρει όλους ακόμη πιο βαθιά.
Είμαστε οι εργαζόμενοι με τις χαμηλότερες αποδοχές στην ΕΕ οι κοινωνικές ανισότητες πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με αποφάσεις ολικής κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων, όπως κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, μείωση και πάγωμα συντάξεων, άγρια άμεση & έμμεση φορολόγηση οδηγεί τον Τιτανικό με ακρίβεια στο πεπρωμένο.
Η ανάγκη αντίστασης του λαού είναι υποχρεωτική και αναπόφευκτη για την ανατροπή μιας πρωτόγνωρα αδίστακτης και δυσβάστακτης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής, που διαλύει επικίνδυνα τον κοινωνικό ιστό και γκρεμίζει και ισοπεδώνει τα πάντα.