DEH

DEH

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το ορυχείο Βεύης

    Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το ορυχείο Βεύης με απευθείας σύμβαση για την εκμίσθωσή του. Συμμετοχή μπορούν να εκδηλώσουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή συμπράξεις τέτοιων προσώπων. Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εντός 35 ημερών από σήμερα. Στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν υποβάλει συμμετοχή οι εξής:
- Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ(Περιστέρη), Άκτωρ ΑΤΕ και Horizon Μεταλλευτική
- Η ΕΛΜΙΝ, του ομίλου Βαρδινογιάννη. (Οι παραπάνω δυο έχουν δει την Υπουργό και έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση)
- Η Μηχανική - Τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας & Έξι ακόμη τοπικοί εργολάβοι.
    Η ανάθεση του λιγνιτωρυχείου της Βεύης, εξάλλου, θα διευκολύνει και την προκήρυξη του έργου Μελίτη ΙΙ της ΔΕΗ, καθώς όπως έχει επισημάνει ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός, θεωρείται απαραίτητη η έναρξη του ορυχείου της Βεύης, ώστε να μπορέσει και η ΔΕΗ να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά και το δικό της κοίτασμα στην ίδια περιοχή, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη τροφοδότηση της νέας μονάδας μαζί με το ορυχείο Κλειδίου.

Σημ από ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ''Δ.Ε.Η'': Την άδεια θα την πάρει πίσω από τον κ. Περιστέρη; Τι θα κάνει η ΠΑΣΚΕ θα το απαιτήσει; με άλλο τρόπο η ΔΕΗ δεν μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: