DEH

DEH

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Σε ενημερώσεις προβαίνουν σήμερα και αύριο ΓΕΝΟΠ, Σωματεία και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης 24 Μαρτίου. Με τον σημερινό τους ξεπερασμένο συνδικαλιστικό λόγο και την λειτουργία τους , δύσκολα θα πείσουν τους εργαζόμενους ώστε να συμμετάσχουν σ΄αυτήν. Άλλος ανασταλτικός παράγοντας συμμετοχής το στημένο, ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα που παρουσιάζει ως αναγκαία και υποχρεωτικά τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και θίγει το σύνολο των εργαζομένων και όχι των επιχειρηματιών, εργολάβων, μεγαλοκαναλαρχών και εκδοτών.

   Για κάθε έναν λοιπόν που θεωρεί τον εαυτό του μειοψηφία, σε ένα καθοδηγούμενο κοινωνικό σύνολο και νομίζει ότι δεν θα καταφέρει τίποτα αν αντιδράσει στις στημένες δημοσκοπήσεις καταλογισμού ευθύνης και των υπερβολικών μέτρων που προωθούνται, όπου οι εργαζόμενοι χάνουν κεκτημένα και καλούνται να πληρώσουν για τις διαχρονικές πολιτικές των κομμάτων τους αφιερώνουμε το παρακάτω του Ουμπέρτο Εκο για την Δημοκρατία.
   Δημοκρατία δεν σημαίνει πως η πλειοψηφία έχει το δίκιο. Σημαίνει πως έχει το δικαίωμα να κυβερνάει.
   Δημοκρατία δεν σημαίνει ότι η μειοψηφία έχει άδικο. Σημαίνει πως, ενώ σέβεται την κυβερνητική πλειοψηφία, υψώνει δυνατά τη φωνή της κάθε φορά που νομίζει ότι η πλειοψηφία έχει άδικο (ή ακόμη χειρότερα όταν αντιτίθεται στους νόμους, την ηθική και τις αρχές της δημοκρατίας), και οφείλει να το πράττει δυναμικά, γιατί αυτή είναι η εντολή των πολιτών. Όταν η πλειοψηφία υποστηρίζει ότι έχει δίκιο και η μειοψηφία δεν αντιδράει, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εμείς λέμε οι εργαζόμενοι και οι κοινωνία βρίσκεται σε κίνδυνο.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.
ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
΄΄ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια: