DEH

DEH

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

To Υπουργείο Περiβαλλοντος αποφάσισε να δράσει για την περιοχή της Πτολεμαΐδας

Στη μείωση των φορτίων στα ατμοηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας καθώς και στον περιορισμό της δραστηριότητας των εργολάβων στα ορυχεία προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να βελτιώσει τις ασφυκτικές συνθήκες ρύπανσης που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή από τη ρύπανση. Στην περιοχή θα μεταβεί και κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να επιθεωρήσει το λιγνιτωρυχείο, τον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό και τη γραμμή μεταφοράς τέφρας, για να διαπιστωθεί εάν τηρούνται οι όροι λειτουργίας. Βέβαια στην ανακοίνωσή του το υπουργείο δεν ξεφεύγει και από τα ευχολόγια περί «πράσινης ανάπτυξης» και «μετάβαση στην εποχή της ενέργειας χαμηλών ή και μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», παρόλα αυτά η προσπάθεια κινείται προς τη θετική κατεύθυνση, ειδικά αν υπάρξει και πραγματική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

΄΄ΚΛΕΙΝΗ΄΄ Η ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ;

Σε χθεσινή ανακοίνωση της η Επιχείρηση αναφέρει ότι από το 2011 σταδιακά θα αποσυρθούν οι μονάδες του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ και της Πτολεμαϊδας, που επιβαρύνουν σημαντικά σήμερα το περιβάλλον στη Δυτική Μακεδονία. Για τις άλλες μονάδες προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη απόσυρσης.
Εκτός, όμως, από τις συγκεκριμένες μονάδες τις οποίες σκοπεύει να αποσύρει η ΔΕΗ υπάρχουν και άλλες λιγνιτικές μονάδες, όπως, της Καρδιάς, του Αμυνταίου και του Αγίου Δημητρίου, η λειτουργία των οποίων δεν θα είναι συμβατή με τη νέα Οδηγία της Ε.Ε. Για αυτές θα απαιτηθούν μεγάλης έκτασης και ιδιαίτερα δαπανηρές περιβαλλοντικές επενδύσεις, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο είτε να λειτουργούν περιστασιακά, είτε να κλείσουν, αν δεν θέλει η ΔΕΗ να υποστεί κυρώσεις από την Ε.Ε

Δεν θα γίνουν οι δύο υδροηλεκτρικοί σταθμοί

Πάγο στα σχέδια της ΔΕΗ για την κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών έβαλε η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στην πρόταση της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες», που είχε κατατεθεί τον περασμένο Ιούλιο.
Έτσι, ματαιώνεται το σχέδιο για άντληση υδάτων από τον ποταμό Αώο, για την κατασκευή δυο υδροηλεκτρικών σταθμών και τη διοχέτευσή τους στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.
Αναμένετε τις επόμενες μέρες να γίνουν από πλευράς υπουργείου όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απόσυρση της πρότασης.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε ο νομάρχης Κοζάνης

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, στη ΔΕΗ για σειρά παραβάσεων στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής - Κλείτου. Δεν τηρούνται από τη ΔΕΗ οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, καθώς και οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την εναπόθεση των στείρων υλικών κατά μήκος του δρόμου.

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε ο νομάρχης Κοζάνης

Πρόστιμο 40.000 ευρώ επέβαλε ο νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δακής, στη ΔΕΗ για σειρά παραβάσεων στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής - Κλείτου. Δεν τηρούνται από τη ΔΕΗ οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, καθώς και οι αποστάσεις ασφαλείας κατά την εναπόθεση ...


...των στείρων υλικών κατά μήκος του δρόμου.